VEĽKONOČNÉ VAJÍČKA ZO ŠUPIEK

Aká by to bola Veľká noc, keby nášmu očku neulahodilo aspoň jedno farebné vajíčko? Nemusíte do ruky chytiť žiadny štetec, ba dokonca ani stráviť čas vyfukovaním a zdobením. Využite silu zbytkov a vďaka šupkám, teplu a kyslosti premeňte vajíčko na krásnu maľovanú kraslicu, ktorú spapáte rovno pri večery. Tak šupky-lupky do toho.

VEĽKONOČNÉ VAJÍČKA ZO ŠUPIEK

Recipe by Lucia Randová
Servings

5

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

8

minutes

INGREDIENCIE

  • 5 vajíčok,

  • 2 pl octu,

  • šupky aspoň zo 6 cíbuľ (hnedej alebo červenej farby),

  • voda.

POSTUP

  • Do hrnca naukladáme farebné šupky, zalejeme ich vodou a necháme variť až kým voda nezačne vrieť.
  • Do vody pridáme ocot a pomaly vkladáme naše vajíčka.
  • Varíme 7 minút pri vriacej vode.
  • Po dovarení ich necháme apsoň 5 minút odležať vo vode a môžeme vyťahovať.
  • Takéto vajíčko nemá žiadnu inú farbu vo vnútri. Jemne sa zafarbia jeho póry na hnedo, ale nijako to neovplyvní celkový vzhľad ani chuť vajíčka. Môžete ho použiť do šalátu či ako dekoráciu k večery. No nezabudnite, že ak ho nezjete uchovajte si ho do ďalšieho dňa v chladničke.

    Mňam mňam dobrú chuť!

VEĽKONOČNÉ VAJÍČKA ZO ŠUPIEK