VEGÁNSKE NUGÁTOVÉ KOCKY

Recipe by Lucia RandováCourse: DezertDifficulty: Easy
Servings

12

servings
Prep time

50

minutes

INGREDIENCIE

  • KORPUS:
  • 2 pl vločiek,

  • 130 g zmes orechov (na polovicu lieskovce a kešu).

  • 4 ks ďatlí,

  • 1 kl kokosového oleja,

  • 3 pl vody.

  • NUGÁTOVÝ KRÉM:
  • 80 g kešu orieškov,

  • 8 ks ďatlí,

  • 1/4 vanikového lusku,

  • 2 pl arašidového masla,

  • 1 pl čokoládového proteínu.

  • KARAMEL:
  • 12 ďatlí,

  • 4 pl vody,

  • soľ.

  • POLEVA:
  • 50 g horkej čokolády,

POSTUP

  • KORPUS:
  • Všetky ďatle rovnako ako oriešky deň vopred namočíme do vody. V deň prípravy ich zlejeme z vody a necháme v mištičke.
  • Na začiatku si spravíme samotný korpus. Do blender-a / mixéra dáme zmes orieškov 2 pl vločiek, 4 ks ďatlí aby sa nám všetko dobre spojilo spolu s lyžičkou kokosového oleja a 3 pl vody. Mixujeme dovtedy kým nám nevznikne hustá konzistencia.
  • Takýto korpus môžeme pomaly lyžičkou rozprestrieť do sklenenej nádobky na jedlo. Rozprestierame rovnomerne aby nikde nebolo viac ani menej.
  • NUGÁTOVÝ KRÉM:
  • Mixér nemusíme umývať rovno do neho pridáme kešu oriešky, ďatle, vnútro vanilkového lusku, 2 lyžice arašidového masla a lyžicu čokoládového proteínu.
  • Všetko dobre rozmixujeme a následne natierame na korpus. V tomto bode nádobku zavrieme a dáme do mraziaka aspoň na pol hodinu.
  • KARAMEL:
  • Ďatle rozmixujeme s vodou a štipkou soli. Túto zmes natrieme na nugátový krém.
  • ČOKO POLEVA:
  • Čokoládu jednoducho roztopíme a nalejeme na vrch dezertu. Otáčaním nádobky hore dole sa nám rozprestrie po celej časti a vytvorí úplne jemnú chrumkavú čokoládovú vrstvu.
  • Po vychladnutí čokolády dáme koláčik do mraziaka aspoň na dve hodiny. Rozkrájame ho na rovnako veľké kúsky a ochutnávame.

    Mňam mňam dobrú chuť!

VEGÁNSKE NUGÁTOVÉ KOCKY