PUMPKIN BREAD
Halo, halo,
tekvica je jendna z najvďačnejších surovín. Je tomu tak preto, že ju dokážeme skladovať od jesene do zimy v špajzi, alebo v inom chladnom priestore kde sa nezhodnotí. Dokážeme ju nakladať zavárať, piecť, robiť z nej neuveriteľne chutnú polievočku, ale dokonca aj koláč! A práve pri koláčiku dnes ostaneme. Pripravíme si spoločne Pumpkin breand s chuťou tohto zimného obdobia. Spolu so škoričkou, kurkumou, zázvorom a múškátovým orieškom zahrejeme naše telo, no pri sladkej chutnej poleve si náš život dosladíme na tú správnu úroveň. Tak poďme na to.
PUMPKIN BREAD
Course: DezertDifficulty: Ľahká20
servings1
hour1
hour5
minutesINGREDIENCIE
- CESTO:
500 g Hokaidó tekvice,
1/2 šálky trstinového cukru,
2 banány,
1/2 šálky na hrubšie nakrájaných vlašských orechov,
1/2 šálky horkej čokolády,
4 pl maku,
1 šálka hladkej múky,
1/4 šálky vločiek,
150 g mäkkého masla,
2 vajíčka
štipka soli,
koreniny: 1kl škorice, 1/2kl kurkumy, 1/3kl zázvoru a muškátového oriešku.
1 kl prášku do pečiva,
- POLEVA:
100 g bielej čokolády,
1 biely jogurt,
100 ml smotany na šľahanie,
orechy, mak, a citrónová kôra na posypanie.
POSTUP
- Hokaidó tekvičku si umyjeme, očistíme, vyberieme jadrá a takú ju dáme piecť na 200 stupňov približne 15 minút kým nebude krásne mäkká.
- Tekvičku si necháme vychladiť a rozmixujeme ju spolu s banánom mixérom do hladkého pyré.
- Do misky si dáme mäkké maslo a cukor. Tieto ingrediencie rozmixujeme tak aby sa prepojili. Približne 3 minútky.
- Do misky pridáme vajíčka a v procese šľahania pokračujeme. Ak ste mali náhodou vajíčka s odlišnou teplotou ako je teplota masla môže sa vám krém zraziť. Preto si do umývadla napuste teplú vodu a pomaly ručnou metličkou miešajte dovtedy kým sa tieto dve ingrediencie neprepoja. Po prepojení môžete misku vytiahnuť a mixovanie dokončiť mixérom do krásneho krému.
- Do tohto krému pridáme pyré a ručne cesto zapracujeme metličkou.
- Vo vedľajšej miske zatiaľ zmiešame všetky naše suché ingrediencie. Vlašské orechy, nakrájanú horkú čokoládu, mak, hladkú múku, vločky, štipku soli, prášok do pečiva a všetky koreniny ako škoricu, kurkumu, zázvor a muškátový oriešok.
- Zmiešané ingrediencie pomaly pridávame do nášho krémového pyré a zapracujeme ručne metličkou / vareškou.
- Keď je cesto krásne zapracované môžeme piecť. Nádobu na biskupský chlebíček si vystelieme papierom na pečenie, do ktorého vylejeme naše cesto a pečieme pri 180 stupňoch približne 65 minút. Po tomto čase skontrolujte špáradlom či je cesto dostatočne upečené alebo mu ešte dajte 5 minút do konca.
- Po vychladnútí chlebíka si spravíme polevu. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a do nej pridáme smotanú a jogurt. Všetko dobre miešame kým sa nám nevytvorí hustejší krém. Tento krém pomaly nalievame na vychladnutý chlebíček.
- Chlebíček môžete ozdobiť orechami, makom a nastrúhanou citrónouvou kôrou.
Mňam mňam dobrú chuť!
Páčil sa Vám tento recept a máte chuť objavovať nové chute, spoločne degustovať a spoznávať? Neváhajte a odoberajte Newsletter Kúsok.