KAKAOVÁ FERMENTOVANÁ KAŠA
Dnes si spolu pripravíme zdravú a chutnú kakaovú kašu. V prvom rade si nezabudnite cez noc vytvoriť fermentovanú bázu (vločky). Keď ich budete mať nič jednoduchšie nie je ako ich zmiešať s ostatnými ingredienciami a vytvoriť nie len sladké, ale aj zdravé nebíčko v brušku.
KAKAOVÁ FERMENTOVANÁ KAŠA
Course: RaňajkyDifficulty: EasyServings
2
servingsPrep time
5
minutesINGREDIENCIE
2 banány,
voda,
1 kl kakaa,
1/3 kl škorice,
2 pl ľubovoľných orechov.
2 kl medu.
- DOBROVOĽNÉ:
1 kl kakaových bôbov,
1/2 kl chia semiačok.
POSTUP
- Našu bázu nalejeme do misky a zalejeme 1/2 dc vody.
- Jeden z banánov popučíme vidličkou na kašu a primiešame do bázy. K nej prisypeme škoricu, kakao a všetko dobre premiešame.
- Takto premiešané môžeme pomaly ukladať do misiek. Do dvoch misiek pekne lyžičkou naložíme našu kašu (nebojte sa nebude studená ale naopak bude mať izbovú teplotu, keďže ste vločky s kefírom nechali odležať pri izbovej teplote)
- Na kašu pomaly ukladáme nakrájaný banán, rozprestrieme oriešky, pridáme 1 kl medu (keďže med dávame do pokrmu, ktorý je izbovej teploty nedegraduje nám, ale obohatí nás o svoje zdraviu prospešné látky). Kašu dozdobíme podľa seba. Ja som použila kakaové bôby a chia semiačka.
Mňam mňam dobrú chuť!