FERMENTOVANÉ VLOČKY
Ak ste milovníkmi raňajových kaší spozornite. Dnes Vám ukážem ako jednoducho si pripraviť základ, ktorý je:
- nenáročný,
- rýchlym
- zdravší,
- výživnejší,
- nutrične hodnotnejší.
Ovsené vločky sú výživné sami o sebe, pretože obsahujú vlákninu, bielkoviny, horčík, draslík a vitamíny ako B1, B5, B8 a iné. Vďaka laktofermentácií v nich dokážeme vytvoriť prirodzené probiotiká, ktoré napomôžu zdraviu našich čriev a teda tráveniu. Ako na to?
FERMENTOVANÉ VLOČKY
Servings
2
servingsPrep time
5
minutesINGREDIENCIE
50 g ovsených vločiek,
100 ml kefíru,
voda.
POSTUP
- Zoberte si veľkú zaváraninovú fľašu.
- Nasypte do nej vločky zalejte kefírom a vodou tak aby boli všekty vločky ponorené. Premiešajte dobre lyžičkou.
- Vločky nechajte odstáť cez noc na kuchynskej linke. Na druhý deň ich môžete použiť ako základ s ovocím, kakaom či škoricou.