KAKAOVÁ FERMENTOVANÁ KAŠA

Dnes si spolu pripravíme zdravú a chutnú kakaovú kašu. V prvom rade si nezabudnite cez noc vytvoriť fermentovanú bázu (vločky). Keď ich budete mať nič jednoduchšie nie je ako ich zmiešať s ostatnými ingredienciami a vytvoriť nie len sladké, ale aj zdravé nebíčko v brušku.

KAKAOVÁ FERMENTOVANÁ KAŠA

Recipe by Lucia RandováCourse: RaňajkyDifficulty: Easy
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes

INGREDIENCIE

  • Fermentovaná báza,

  • 2 banány,

  • voda,

  • 1 kl kakaa,

  • 1/3 kl škorice,

  • 2 pl ľubovoľných orechov.

  • 2 kl medu.

  • DOBROVOĽNÉ:
  • 1 kl kakaových bôbov,

  • 1/2 kl chia semiačok.

POSTUP

  • Našu bázu nalejeme do misky a zalejeme 1/2 dc vody.
  • Jeden z banánov popučíme vidličkou na kašu a primiešame do bázy. K nej prisypeme škoricu, kakao a všetko dobre premiešame.
  • Takto premiešané môžeme pomaly ukladať do misiek. Do dvoch misiek pekne lyžičkou naložíme našu kašu (nebojte sa nebude studená ale naopak bude mať izbovú teplotu, keďže ste vločky s kefírom nechali odležať pri izbovej teplote)
  • Na kašu pomaly ukladáme nakrájaný banán, rozprestrieme oriešky, pridáme 1 kl medu (keďže med dávame do pokrmu, ktorý je izbovej teploty nedegraduje nám, ale obohatí nás o svoje zdraviu prospešné látky). Kašu dozdobíme podľa seba. Ja som použila kakaové bôby a chia semiačka.

    Mňam mňam dobrú chuť!

KAKAOVÁ FERMENTOVANÁ KAŠA