FERMENTOVANÉ VLOČKY

Ak ste milovníkmi raňajových kaší spozornite. Dnes Vám ukážem ako jednoducho si pripraviť základ, ktorý je:

  • nenáročný,
  • rýchlym
  • zdravší,
  • výživnejší,
  • nutrične hodnotnejší.

Ovsené vločky sú výživné sami o sebe, pretože obsahujú vlákninu, bielkoviny, horčík, draslík a vitamíny ako B1, B5, B8 a iné. Vďaka laktofermentácií v nich dokážeme vytvoriť prirodzené probiotiká, ktoré napomôžu zdraviu našich čriev a teda tráveniu. Ako na to?

FERMENTOVANÉ VLOČKY

Recipe by Lucia Randová
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes

INGREDIENCIE

  • 50 g ovsených vločiek,

  • 100 ml kefíru,

  • voda.

POSTUP

  • Zoberte si veľkú zaváraninovú fľašu.
  • Nasypte do nej vločky zalejte kefírom a vodou tak aby boli všekty vločky ponorené. Premiešajte dobre lyžičkou.
  • Vločky nechajte odstáť cez noc na kuchynskej linke. Na druhý deň ich môžete použiť ako základ s ovocím, kakaom či škoricou.

FERMENTOVANÉ VLOČKY