VEGÁNSKE NUGÁTOVÉ KOCKY
Course: DezertDifficulty: EasyServings
12
servingsPrep time
50
minutesINGREDIENCIE
- KORPUS:
2 pl vločiek,
130 g zmes orechov (na polovicu lieskovce a kešu).
4 ks ďatlí,
1 kl kokosového oleja,
3 pl vody.
- NUGÁTOVÝ KRÉM:
80 g kešu orieškov,
8 ks ďatlí,
1/4 vanikového lusku,
2 pl arašidového masla,
1 pl čokoládového proteínu.
- KARAMEL:
12 ďatlí,
4 pl vody,
soľ.
- POLEVA:
50 g horkej čokolády,
POSTUP
- KORPUS:
- Všetky ďatle rovnako ako oriešky deň vopred namočíme do vody. V deň prípravy ich zlejeme z vody a necháme v mištičke.
- Na začiatku si spravíme samotný korpus. Do blender-a / mixéra dáme zmes orieškov 2 pl vločiek, 4 ks ďatlí aby sa nám všetko dobre spojilo spolu s lyžičkou kokosového oleja a 3 pl vody. Mixujeme dovtedy kým nám nevznikne hustá konzistencia.
- Takýto korpus môžeme pomaly lyžičkou rozprestrieť do sklenenej nádobky na jedlo. Rozprestierame rovnomerne aby nikde nebolo viac ani menej.
- NUGÁTOVÝ KRÉM:
- Mixér nemusíme umývať rovno do neho pridáme kešu oriešky, ďatle, vnútro vanilkového lusku, 2 lyžice arašidového masla a lyžicu čokoládového proteínu.
- Všetko dobre rozmixujeme a následne natierame na korpus. V tomto bode nádobku zavrieme a dáme do mraziaka aspoň na pol hodinu.
- KARAMEL:
- Ďatle rozmixujeme s vodou a štipkou soli. Túto zmes natrieme na nugátový krém.
- ČOKO POLEVA:
- Čokoládu jednoducho roztopíme a nalejeme na vrch dezertu. Otáčaním nádobky hore dole sa nám rozprestrie po celej časti a vytvorí úplne jemnú chrumkavú čokoládovú vrstvu.
- Po vychladnutí čokolády dáme koláčik do mraziaka aspoň na dve hodiny. Rozkrájame ho na rovnako veľké kúsky a ochutnávame.
Mňam mňam dobrú chuť!