HORALKOVÉ GULIČKY

Horalka je jedna z dobrôt, ktorú vždy beriem priateľom do zahraničia. Jednoducho ju milujú! Jedného dňa ma horalkovými guličkami inšpirovala Terka, ktorej chcem touto cestou veľmi veľmi poďakovať, a tak som začala experimentovať, ako sa dajú urobiť ešte o trošku zdravšie. Prišiel teda recept, v ktorom som spojila všetky dôležité chute tohto keksíka. Poďme sa spolu pozrieť na to ako na ne.

HORALKOVÉ GULIČKY

Recipe by Lucia RandováCourse: DezertDifficulty: Easy
Servings

30

servings
Prep time

25

minutes

INGREDIENCIE

  • 70 g jumbo vločiek,

  • 35 g nesolených arašidov,

  • 10 ks cez noc namočených a vykôstkovaných ďatlí,

  • 1 pl vody,

  • 5 pl arašidového masla,

  • 1 kl kokosového oleja,

  • 1 pl kakaa,

  • štipka soli.

POSTUP

  • Vločky si rozmixujeme v blanderi na jemnú múčku.
  • Do múčky pridáme ďatle, arašidy, vodu, arašidové maslo, kokosový olej a štipku soli. Všetko dobre rozmixujeme do krásneho hustého cesta.
  • Cesto necháme odležať aspoň 10 minút v chladničke a môžeme tvarovať guličky.
  • Hotové guličky jemne vygúľame v kakau a môžeme ochutnávať.


    Mňam mňam dobrú chuť!

HORALKOVÉ GULIČKY