ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES S MORSKOU SOĽOU

Čokoláda je ingrediencia, ktorá nás podobne ako káva dostane znovu na nohy. Hovorím, ale o tmavej horkej čokoláde, ktorá okrem energie predstavuje liek na dobrú náladu. V našom mozgu uvoľňuje endorfíny, vďaka ktorým sa začneme cítiť dobre, ba čo viac vďaka fenyletylamínu vytvára v mozgu rovnaký pocit ako keď sa zaľúbime. Tak hor sa ľubíť a spoločne si pripraviť naše čokoládové brownies s morskou soľou.

V prvom Newsletter-i Kúsok, ktorý k vám dorazil 6. novembra ste sa mohli dočítať aký má soľ vplyv na sladkú a zároveň horkú chuť. Spoločne sme degustovali jej superpower v zmysle sladkej chuti. Pozrime sa teda na to, čo robí soľ pri sladkej a zároveň horkej chuti, keďže základom nášho čokoládového brownies s morskou soľou je horká čokoláda a zároveň aj sladká chuť trstinového cukru.

INGREDIENCIE A ICH VÝZNAM:

Horká čokoláda bez cukru = energia pre telo, zlepšenie nálady, pomoc pri srdcových problémoch, zníženie cholesterolu, zníženie krvého tlaku, zlepšenie pamäti a podpora sústredenosti. Základné pravidlo je ale všetko s mierou!

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES S MORSKOU SOĽOU

Recipe by Lucia RandováCourse: DezertyCuisine: AnglickáDifficulty: Ľahká
Servings

10

servings
Prep time

15

minutes
Baking time

30

minutes

INGREDIENCIE

POSTUP

  • Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme štipku soli a pomaly za stáleho mixovania mixérom pridávame cukor. Vajíčka šťaháme do hustej peny.
  • Keď sa čokoláda spolu s maslom roztopili dobre ich premiešame vareškou aby sa oba tuky prepojili. Pridáme do roztopenej čokolády kakao, škoricu, citrón a bezlepkovú múku.
  • Všetko dobre premiešame a čokoládový základ pomaly za stáleho miešania pridávame do vyšľahaných vajíčkok. Pozor miešame veľmi pomaly kým sa obe konzistencie prepoja.
  • Plech vystelieme papierom na pečenie a pomaly pridávame naše čokoládové cesto. Špachtličkou (lízatkom) ho viete pekne rozmiestniť po plechu a zároveň vytvoriť jemné vlky, ktoré tvoria krásny efekt na pohľad.
  • Na záver po vrchu brownies rovnomerne rozsypeme cca 1/2kl soli a nasekané kakaové bôby..
  • Pečieme na 170 stupňoch približne 30 minút.
  • Podávame vychladnuté.

    Mňam mňam a dobrú chuť!

POZNÁMKY

  • PS: Malý trik, ktorý je účinný skoro pre všetky tipy dezertov. Po vychladení dajte brownies do chladničky stuhnúť a po dvoch hodinách ho môžete nakrájať ako profesionál bez akejkoľvek chyby.

Páčil sa Vám tento recept a máte chuť objavovať nové chute, spoločne degustovať a spoznávať? Neváhajte a odoberajte Newsletter Kúsok.

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES S MORSKOU SOĽOU