POHÁNKOVÁ KAŠA S ČOKOLÁDOU

Halo halo, čo takto sladké ráno?

Existuje množstvo receptov na raňajkové kaše. S mliekom / s vodou / vegánskymi náhradami mlieka / s vločkami či ovocím.. asi by som tu bola do zajtra. Ja som si z tohto veľkého portfólia ingrediencií vybrala výraznú chuť, zdravie, energiu a ako pravý fanúšik Williho Wonku chuť čokolády.

INGREDIENCIE A ICH VÝZNAM:

1. Pohánka = je bezlepková potravina, ktorá má vysoký obsah rutinu, ktorý napomáha k zvyšovaní pružnosti ciev. Čistí krv, podporuje činnosť obličiek, posilňuje imunitný systém. Je bohatá na vlákninu, minerálne látky (horčík, zinok, železo, fosfor, draslík či vitamíny (B1, B2, E, C)
2. Horká čokoláda = bez cukru, podporuje sústredenosť
3. Sušené ovocie v bio kvalite = ktoré nie je dosadzované cukrom, špeciálne som si vybrala sušený physalis lebo je kyselkavý a má vysoký obsah vitamínu C
4. Kakaové bôby = ktorými pochopíte, že nie len káva a víno, ale aj čokoláda má svoje nádherné odtiene. Táto superpotravina dodáva energiu, zlepšuje náladu, zdržiava zdravé strdce i náš mozog. 
5. Med s včelou materskou  kašičkou = takýto med by sa mal konzumovať za jednu kávovú lyžičku denne. Dodáva energiu a zabezpečuje hormonálnu rovnováhu u žien a mužov. 

 

POHÁNKOVÁ KAŠA S ČOKOLÁDOU

Recipe by Lucia RanodováCourse: RaňajkyCuisine: NešpecifikovanáDifficulty: Ľahká
Servings

2

servings
Prep Time

2

minutes
Cooking Time

5

minutes

INGREDIENCIE

  • 1/2 šálky pohánky namočenej cez noc vo vode,

  • 1 kl ghee masla / masla,

  • 1/4 kl škorice,

  • 20 g horkej čokolády (70% plus),

  • 1 ks banánu,

  • 200 ml mlieka (kravského, vegánskeho, bezlaktózového),

  • 1 pl orechového masla (arašidové),

  • 2 pl sušeného ovocia (sušené bio banány, physalis),

  • 1 kl nadrobno nakrájaných kakaových bôbov,

  • 1 kl medu (s včelou materskou kašičkou)

POSTUP

  • Pohánku namočíme deň vopred do vody aby sa zaktívnila. 
  • Na durhý deň ju premyjeme v čistej vode. 
  • Do hrnca dáme rozohriať ghee maslo. Hneď ako sa roztopí pridáme pohánku so škoricou a premiešame ich tak, aby chuť masla a škorice prevoňali namočenú pohánku. 
  • Pohánku zalejeme mliekom a pridáme horkú čokoládu a na malé kúsky nakrájaný banán.
  • Za stáleho miešania varíme až do hustej kašovitej konzistencie.
  • Servírujeme do misky so sušeným / čerstvým ovocím, lyžičkou medu – aby osladila kašu, lyžičkou nášho obľúbeného orechového masla ja som zvolila arašidové a nakoniec posypeme kakaovými bôbmi aby nám kaša dodala energiu na celý deň.
  • Papáme ešte teplé. 

    Mňam, mňam dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento recept a máte chuť objavovať nové chute, spoločne degustovať a spoznávať? Neváhajte a odoberajte Newsletter Kúsok.

POHÁNKOVÁ KAŠA S ČOKOLÁDOU